Foto: Vesna Andrić
Reklame

Troje maturanata, koji su u ime okupljenih ušli u Ministarstvo prosvete da razgovaraju sa nekim o trenutnoj situaciji oko testova i polaganja prijemnog ispita, niko od nadležnih nije primio, piše Danas.

Jedan od učenika nam je rekao da je ministarstvo tražilo da deca pošalju predstavnike na razgovor, ali da do razgovora nije došlo.

Troje predstavnika osmaka koji su ušli u zgradu rekli su novinarima da su ispred prostorija Ministarstva proveli oko 15 minuta da bi im bilo rečeno da ministar, njegovi pomoćnici i zamenici nisu tu i da nema ko da ih primi.

Mali maturanti nezadovoljni su zbog otkazivanja završnog ispita iz matematike.

Uzvikuju „nećemo prijemni“ i „ostavka ministra“. Okupljeni đaci kažu da su preko instagrama dobili poziv da dođu na protest.

Jedna grupa pokušala je da uđe na centralni ulaz u zgradu ministarstava u Nemanjinoj, za to vreme je đake neko iz zgrade gađao jajima.

Nekoliko stotina đaka koji su prvobitno blokirali Nemanjinu ulicu ispred zgrade Ministarstva prosvete, krenulo je ka Slaviji kako bi blokirali kružni tok, gde su se kratko zadržali, a potom su se uputili Ulicom kralja Milana.

Izvor: Danas.rs