Reklame

Učenici Medicinske škole, odeljenja M-43 u dogovoru sa nastavnicima ove škole umesto maturantskih majica, na belim majicama napisali poziv za pomoć u lečenju dece u Srbiji. Maturanti Medicinske škole poručuju: „Humanost ispred svega“. SMS 786 na 3030.

Učenici M-43, Medicinske škole u Zaječaru, kažu da samim upisivanjem ove škole oni su se opredelili za humanost.

„Tako smo rešili da pomognemo onima kojima je pomoć potrebna. Taj novac je nekim ljudima potrebniji nego nama. Na majicama smo napisali apel za pomoć i svi te majice nose. Koliko smo čuli i ostala odeljenja se dogovaraju da isto urade, ali za sada ne znam njihove planove. kazao je za portal Glas Zaječara Vlatković Vladan.

Staša Brkić, učenica odeljenja M-43, kaže da je ovaj humani gest predložila njihova razredna i da su oni to sa oduševljenjem prihvatili.

„Mi smo tu odličnu ideju podržali, i odlučili smo da pomoć uručimo Bogdanu Gicoviću, koji boluje od tumora u maloj karlici. Naš cilj je da i on jednog dana bude srednjoškolac, isto kao i mi, pošto su za nas ovo najlepše godine“istakla je ona.

Staša je kazala da su sakupili 15.000 dinara i da su to već uplatili na žiro račun Bogdana Gicovića. Ona je apelovala na sve ljude, da se svi uključe u ovu akciju i pomognu deci koja su bolesna u Srbiji.

„Mi smo svima ispričali za ovu akciju, i nadamo se da će se svi odazvati. Zato i nosimo ove majice da bi i ostali videli, ne samo deca u školi“.istakla je Staša.

Svetlana Stanojević, nastavnica Zdravstvene nege u Medicinskoj školi u Zaječaru kazala je da su mladi humani, i da oni žele sada da odu za korak više.

„Sa prošlom generacijom imali smo humanitarnu akciju, a sada smo svi zajedno razgovarali šta je bolje da se uradi. Zajedno u dogovoru sa roditeljima naših učenika, napravili smo ovu akciju gde smo napisali na njoj poziv za pomoć. Ovom prilikom pohvaljujem svu decu i nadam se da će druga odeljenja maturanata, ne samo Medicinske škole, da nas podrže“– istakla je Svetlana.

Ona je istakla da na ovaj način oni postaju začetnici nove ideje, i da majica koja je simbol maturanta od sada postaje jedan humani gest da se nekome pomogne.

1 komentar