Foto: Printscreen tv Happy
Reklame

Rođeni su 1972. godine, maturirali 1991, rasli su uz Pearl Jam, R.E.M, Princa, INXS, Stinga, George Michaela i ostalih svetskih zvezda, a onda su na proslavi tri decenije mature poručili folk pevaču i novopečenom književniku Aci Lukasu da je tu nepoželjan, prilikom namere da maturantima otpeva besplatno neki od svojih hitova.

Kontroverzni folker, čest gost Pink televizije kao analitičar političkih i društvenih tema, juče je morao da ode sa proslave mature na koju ga je doveo još kontroverzniji estradni menadžer Saša Mirković, inače, školski drugar maturanata.

I dok je portal Direktno o događaju izvestio kao fijasku nenajavljenog Lukasa, kome je navodno poručeno da ide i peva u Beogradu i da je tu nepoželjan, portal SIA piše da je  grupa ostrašćenih Đilasovih žutih botova verbalno napala „najveću muzičku zvezdu u regionu Acu Lukasa“, zbog toga što je hteo da otpeva, potpuno besplatno, nekoliko svojih pesama.

U odbrani Mirkovića i Lukasa stali su provladini tabloidi.

Pozivajući se na Sašu Mirkovića, (koga Borani dobro pamte iz vremena dok je bio na vlasti u tom gradu kada je prozvan od svih kasnijih vlasti da je ojadio Apotekarsku ustanovu uticajem za prodaju „Zelene kafe“), sajt prenosi da je Lukas za 14. jul zakazao koncert u Boru, ali potvrdu ove informacije nismo mogli da dobijemo u borskim institucijama.

U svakom slučaju, potez borskih maturanata na društvenoj mreži Facebook, kroz komentare i šerovanja, izazvao je ogromnu podršku ne samo Borana, već i javnosti širom Srbije. Poručuje im se da ostanu dosledni u svojim stavovima, jer se „tako brani normalna Srbija“.

Izvor: IST media

Reklame