foto: Facebook strana ŠOSO "Jelena Majstorović"
Reklame

Matična biblioteka „Svetozar Marković“ se ovog 14.februara prvi put priključila akciji povodom 14.februara Međunarodnog dana doniranja knjiga, sa željom da knjiga stigne u ruke što većeg broja čitalaca. 

Zainteresovani sugrađani su od 12. do 14. februara mogli da doniraju polovne, neoštećene knjige biblioteci. Ideja je bila da se prikupljene knjige  proslede organizacijama koje se bave radom sa decom ili deci koja žive u teškim uslovima i nemaju svoju sopstvenu knjigu. 

Biblioteka je odlučila da obraduje  učenike ŠOSO „Jelena Majstorović“ Zaječar i prikupljene knjige donira školskoj biblioteci, čime će ujedno i obogatiti biblioteški fond Škole.

Iz ŠOSO „Jelena Majstorović“ veruju da će se saradnja ove dve ustanova nastaviti i u buduće istakla je Emila Badivuk, direktorka ŠOSO „Jelena Majstorović“.

Foto: Glas Zaječara Emila Badivuk

„Ovo je još jedna od uspešnjih saradnji  Matične biblioteke „Svetozar Marković“  Zaječar i naše Škole. Učenici Škole su dobili posebnu pohvalu Deda Mraza za učešće na konkursu „Čestitka Deda Mrazu“ u decembru prošle godine a biblioteka je donirala i preko 100 knjiga školskoj biblioteci ranijih godina koja trenutno broji preko pet hiljada naslova. U ime učenika, roditelja, kolektiva i u svoje lično ime se još jednom zahvaljujem Matičnoj biblioteci „Svetozar Marković“ Zaječar i svim gradjanima koji su se odazvali ovoj akciji i donirali knjige“.- istakla je Emila Badivuk, direktorka ŠOSO „Jelena Majstorović“.

Uručenje knjiga će biti u utorak 25.2.2020. u 10.00 časova u prostorijama škole.