Foto: printscreen rts

Martinović je rekao da nije zadovoljan saopštenjem tužilaštva i da je ono, po njegovoj oceni, moralo biti mnogo oštrije i da je trebalo mnogo jasnije definisati šta se desilo, ali da je ovo prvi korak.

“Ovo je prvi korak u onome što smo imali nameru da uradimo, da apelujemo na tužilaštvo da reaguje u skladu sa zakonom na brutalno prebijanje Marijana Rističevića od strane Boška Obradovića i grupe huligana koje je on doveo”, naveo je Martinović.

On je naveo da prekida štrajk glađu ne zato što je zadovoljan saopštenjem, već zato što želi da doprinese smirivanju tenzija, posebno onim u vezi s radom Skupštine.

Ovo je, rekao je, prvi korak ka tome da više niko u Srbiji ne batina i linčuje nekog s kim nema isto mišljenje.

Kako je naveo Martinović, on bi isto postupio i da je bio napadnut Boško Obradović ili Dragan Đilas, jer „u Srbiji nasilje ne sme da bude instrument političke borbe“.

Martinović je rekao da u Srbiji postoji podela na zakonodavnu izvršnu i sudsku vlast i da svaki organ mora da radi svoj posao u skladu sa Ustavom, te da svoj štrajk ne smatra pritiskom na pravosuđe.

MUP je danas Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu podneo krivičnu prijavu protiv poslanika i lidera Dveri Boška Obradovića i još tri osobe zbog učešća u incidentu ispred Doma Narodne skupštine.

U saopštenju Tužilaštva navodi se da će postupati po krivičnoj prijavi, sprovesti dokazne radnje saslušanjem okrivljenih, ispitivanjem oštećenih i drugih svedoka ovog događaja.

Martinović je u nedelju zajedno sa stranačkom koleginicom Sandrom Božić stupio u štrajk glađu sa obrazloženjem da to čine zbog nereagovanja tužilaštva na činjenicu da je ispred zgrade Skupštine narodni poslanik Marijan Rističević bukvalno pretučen.

Nakon što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na vanrednoj konferenciji za medije zamolio poslanike SNS da prekinu štrajk, to je učinila Sandra Božić, ali je Martinović ostao pri stavu da neće odustati dok tužilaštvo ne reaguje.

Od četiri poslanika koji su u nedelju počeli štrajk glađu, jedini koji i dalje štrajkuje je Boško Obradović. On je danas predao Ustavnom sudu inicijativu za ocenu ustavnosti i zakonitosti nastavka izbornog procesa koji je u ponedeljak utvrdila Republička izborna komisija i zahtev da izborni proces bude obustavljen do odluke suda.

Izvor: Insajder

Reklame