foto: youtube

Na jučerašnjoj sednici Skupštine grada Zaječara, odbornici su postavljali odbornička pitanja, a na njih je odgovarala zamenica gradonačelnika Marina Milić.

Portal Glas Zaječara pisao je o novcu koji je prebačen, odnosno koji je Sekretarijat za izbeglice Beograd ili Kancelarija prebacila Gradskoj upravi 2015. godine ili 2014. godine, u ukupnom iznosu.

Na odborničko pitanje koje je postavio Miloš Stojadinović (Pobeda za naš grad) – gde je nestao novac opredeljen za izbeglice? ” zamenica gradonačelnika je izjavila:

“Radi se o novcu koji je prebačen, odnosno koji je Sekretarijat za izbeglice Beograd ili Kancelarija prebacila Gradskoj upravi 2015. godine ili 2014. godine, u ukupnom iznosu. Taj iznos je namenski prebačen na račun Gradske uprave i tada je ona bila u obavezi da taj novac prebaci na račun Sektora koji se bavi rešenjem pitanja izbeglica. Mi kada smo saznali za taj problem, proverili smo, taj novac sa gradskog budžeta u toj godini nikada nije bio prebačen. Novac jeste figurativno rečeno nestao, verovatno je utrošen za neke druge namene. Znate ko je u to vreme bio nadležan za izvršenje budžeta i ko je mogao jedini da potpisuje takve transakcije. Mi smo odmah po pribavljanju kompletne dokumentacije podneli krivične prijave, da se pronadje gde je taj novac utrošen i ko je odgovoran za taj novac, tako da nadležni organi već rade na tom slučaju“.

Reklame