Reklame

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da se u prva tri dana za dobijanje pomoći države od 3.000 dinara onima koji su primili bar jednu dozu vakcine, prijavilo više od milion građana.

Mislim da smo pogodili pravu meru, cilj nam je da se što više građana vakciniše , rekao je Mali, gostujući na televiziji Pink.

On je dodao da pravo na tu pomoć ima 2,5 miliona građana koji su do sada vakcinisani, iz čega se vidi da je Srbija blizu kolektivnog imuniteta od korone.

Mali je najavio da će 8. juna Ministarstvo finansija, treći put ove godine, isplatiti 50 odsto minimalne zarade zaposlenim u svim firmama koje su se za to prijavile.

Prema njegovim rečima, u maju su prihodi od poreza i akciza mnogo veći od očekivanih, jer se „ekonomija oporavlja brže nego što smo mislili“.

Svi građani stariji od 16 godina, koji su do 31. maja dobili bar jednu dozu vakcine protiv korona virusa, do 15. juna mogu da se prijave za pomoć od 3.000 dinara, a novac će dobiti do 20. juna.

Prvog dana, od ponoći do 12.30 časova, preko sajta Uprave za trezor prijavilo se 357.376 vakcinisanih građana za državnu pomoć od 3.000 dinara.

Izvor: Danas