foto: stretchingmylimits.com

Da aktuelna gradska vlast ne haje za zakone i propise pokazala je i u ranijim mandatima. Osokoljena izostankom reakcije pravosuđa tera po svome i sada. Važno je da su zadovolje apetiti ratnih drugara koji su se rame uz rame sa svojim šefom junački, iz stranke u stranku, borili za fotelje. Red je da svi u njih i zasednu.

Tako je krajem prošle godine ustoličen i Vice Lalić. Po oprobanom receptu, ugašeno je staro i formirano novo preduzeće, a za v.d.direktora “Timok-održavanja” postavljen Lalić, do tada odbornik u Skupštini grada. Golobradi saborac u svim šefovim revolucijama ne ispunjava opšte uslove za obavljanje ove važne funkcije, nema petogodišnje iskustvo. Opoziciona borba se ne računa.

Neupućeni u zaječarske političke zavrzlame možda nikada ranije nisu ni čuli za ovog momka, večito u senci svoje starije sestre. I ovo njegovo direktorsko mesto i plus članstva u više upravnih i nadzornih odbora su sitnica za njenu moć i funkciju, ali ovoga puta nije priča o njoj. Jeste da je sa velikim šefom postao blizak zbog sestrine bliskosti, ali je zbog odanosti brzo avanzovao od plakat majstora do predsednika omladine (GG) Pokreta Živim za Krajinu.

 

Da, učinili su nešto krupno. Postali su deo, ne deo, već sama suština onih protiv kojih su se borili. Sada su veći SNS od pravog SNS-a. Pričaju Lalićeve kolege da se opozicionim radom bavio u ilegali strahujući za svoje radno mesto, ali ipak uz šefove skute. Da je Vice čovek od poverenja pokazuje i to što je na odborničkoj listi bio na visokom petom mestu.

Nakon formiranja vlasti, odbornik Lalić, momak koji je radio na gradskom bazenu i hali sportova, naprasno postaje zamenik(?)direktora S.P.C.Timok. Verovatno je tadašnji direktor Ljubiša Šeinjanović po “molbi” iz Gradske uprave malo doradio sistematizaciju kako bi mlađani revolucionar dobio na značaju. Kao takav odmah je počeo medijski da se eksponira, te uređenje Popove plaže, pa “poklonjeni”koncert Goce Tržan, radovi na Vanjinom jazu…. Morao je ponekad i sa društvom da predahne.

I sigurno su tako opušteni došli do genijalne ideje da “zažmure” na zakon i zaslužnog Vica (da, tako je gramatički, a i realno, ispravno) postave za direktora. Šta je to teško, ugasiš preduzeće i formiraš novo, otpustiš one koji ti se ne sviđaju, uposliš poslušnike? Bruka za brukom, a Zaječar tone.

Opozicija i novinari koji se bave istraživačkim novinarstvom nastojaće da se i ova gradska bruka razreši po zakonu.

Reklame