Foto: Glas Zaječara
Reklame

Predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac izjavio je da predsednik Srbije bez prekida sprovodi besprizornu političku kampanju i očigledno nema nameru da prestane.

„Pojavljuje se svugde i govori o svemu. Kampanja je nedolična, počiva na podsticanju straha i podgrevanju nade: u rasponu od toga da neće biti mesta na grobljima do obećanja da će svi biti dobiti po 100 evra“, rekao je Lutavac za novi broj nedeljnika NiN.

Lutovac je naglasio da „vlada jedan čovek, baš kao i proteklnih osam godina“. „I kao pravi autokrata suspednovao je vladavinu prava, podelu vlasti, ograničio slobodu medija, onemogućio poštene izbore“, naveo je Lutovac.

On je, govoreći o promeni vlasti, rekao da „ne zna šta može da bude okidač“, dodajući da je to „nekada nešto sasvim banalno“.

„Ali u suštini ključno pitanje je da li je čaša puna da bi kap učunila da se prelije. Dogadjanja tokom pandemije pune čašu do vrha. Istorija je prepuna primera da su tirani i autokrate pravile sudbonosne greške, zato što nisu prihvatali da prave bilo kakve greške“, rekao je Lutovac.

On je naveo i da „ima simbolike u tome da je na dan Ćuruvijinog ubistva održana konferencija za novinare bez prisustva novinara“.

Govoreći o odnosu Vučića prema novinarima, Lutovac je rekao da je „odbojnost prema novinarima koji ne pokazuju servinost do te mere izražena da se ne može gledati“.

„Poput deteta u vrtiću, on se ljuti, breca, dobacuje zajedljive komentare… Verovatno je to posledica nezadovoljstva rezulatima mera i kampanje“, rekao je predsednik DS.

Prema njegovim rečima, možemo da nagadjamo, jer ni na jedno suvislo pitanje nećemo dobiti odgovor, već u najboljem slučaju kontrapitanje, „lekciju iz patriotizma ili optužbe za politizaiciju“.

„U uredjenim državama to je nezamislivo“, istakao je Lutovac.

Izvor: Beta, NIN, n1

Reklame