Foto: Screenshot
Reklame

Njih 269 drznulo se da na najradosniji hrišćanski praznik 27 puta pokuša da ukrade sekundarni bakar iz pogona Serbia Zijin Copper. – U prvoj sedmici Nove godine ukupno 747 ljudi pokušalo u 86 navrata da otuđi imovinu kompanije. – Petog januara borska policija u kombiju pronašla 1.762 kilograma sekundarnog bakra, a zaplenjeno je i 240 litara dizel-goriva, kao i pet aluminijumskih visokonaponskih kabli koje su otuđene prilikom pripreme terena za izradu novog kolektora

Lopovi ne praznuju! Štaviše, najaktivniji su i ovoga puta bili tokom novogodišnjih i božićnih praznika. Njih 269 drznulo se da na najradosniji hrišćanski praznik, dakle samo u jednom danu, čak 27 puta pokuša da ukrade sekundarni bakar iz pogona Serbia Zijin Copper. Svi su osujećeni u toj nameri i udaljeni iz fabričkog kruga pre nego što su uspeli da iznesu „plen“ koji je toga dana bio „težak“ 314 kilograma. Drugog dana Božića, 8. januara, njih 130 je u 12 pokušaja probalo da ukrade oko 200 kilograma bakrane šljake i odlivaka. Tom prilikom su dve osobe predate policijskoj upravi na dalje postupanje, dok su ostali udaljeni sa lica mesta.

U prvoj sedmici Nove godine ukupno je 747 ljudi, u 86 navrata, pokušalo da otuđi tonu sekundarnog bakra i ostalog otpadnog metala.

Najefikasnija akcija hvatanja kradljivaca na delu dogodila se 5. januara, kada su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Boru uhapsili sugrađanina P.S. (1995) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo teška krađa. Pod sumnjom da je u proteklih mesec dana, u nekoliko navrata, iz kruga kompanije u kojoj je odnedavno zaposlen ukrao 1.762 kilograma sekundarnog bakra, policija ga je zaustavila i u kombiju pronašla ukradeni bakar koji je, kako se pretpostavlja, nameravao da proda. Po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Boru, određeno mu je najpre zadržavanje do 48 sati, nakon čega je, uz krivičnu prijavu, priveden tužiocu.

Istoga dana zaplenjeno je i 240 litara dizel-goriva, kao i pet aluminijumskih visokonaponskih kabli koje su ukradene prilikom pripreme terena za izradu novog kolektora.

G. Tončev Vasilić

Reklame