Minsitar zdravlja Zlatibor Lončar rekao je danas na redovnoj konferenciji za novinare kriznog štaba da poštuje ljude kao što je vlasnik televizije Pink Željko Mitrović, koji se tokom ove situacije sa korona virusom nisu sakrili „već se bore“.

Odgovarajući na pitanja novinara o preporukama medicinskim radnicima da ko ima nosi i vizire od zaštitne opreme, ministar zdravlja je pretpostavio da se iza tog pitanja krije zapravo pitanje o Željku Mitroviću.

„U situaciji kada nema vakcine za ovaj virus i pitanje je da li će biti do početka sledeće godine, kada nemate lek za korona virus, imate opciju da se povučete i sakrijete da sve ovo prođe i izađete i kažete da ste general te bitke. Ja poštujem one koji se nisu sakrili i koji su sada aktivniji nego inače. Jedan od njih je Željko Mitrović. Mislim da je to dobro, što deli vizire i što pokušava da pomogne. Poštujem svakog ko se bori i ko se nije sakrio. Ne samo njega, već sve ljude“, rekao je Lončar.

Podsetimo, vlasnik televizije Pink je prethodnih dana išao po Srbiji i delio zdravstvenim ustanovama zaštitne vizire, na ulaz u zgradu televizije postavio je specijalne mere dezinfekcije, a u programima i na društvenim mrežama promoviše alternativne metode u vezi sa zaštitom od ovog virusa.

Koordinacioni odbor Mreže akademske solidarnosti i angažovanosti (MASA) saopštio je juče da smo svedoci da se na društvenim mrežama i na pojedinim televizijama sa nacionalnom frekvencijom promovišu neproverene metode i medicinska sredstva čija je delotvornost krajnje sumnjiva.

„Njihova primena bez pratećih kliničkih studija može imati nesagledive posledice. Zabrinjavajuće je što se promovisanjem pomenutih metoda lečenja sve češće bave osobe koje nemaju nikakvo formalno obrazovanje iz oblasti medicinskih nauka, ali imaju pristup medijima, poručuje“, saopštila je MASA.

Od juče do danas registrovano je u Srbiji 260 novoobolelih od korona virusa i još pet preminulih. Ukupno je u našoj zemlji do sada 6.890 pozitivnih na novi virus i 130 smrtnih slučajeva.

Izvor: Danas

Reklame