Reklame

Na današnji dan 1997. godine izašao je prvi broj lista Danas. Do danas smo objavili više od 9.000 brojeva, a ove godine se portal Danas.rs svrstao u deset najčitanijih sajtova u Srbiji.

Povodom ovog velikog jubileja, izdavač dnevnog lista Danas objavio je knjigu u formi zbirke karikatura Predraga Koraksića Koraksa pod nazivom „Bez reči“, koja se može poručiti u našoj online prodavnici.

Istovremeno, pokrenuli smo stikere koji se od danas mogu preuzeti na Vajber platformi.

U specijalnom rođendanskom broju, koji je danas na kioscima, osim bogatog sadržaja, čitaoce očekuju i pokloni vaučeri u vidu besplatnog koda za online preuzimanje tri elektronske knjige, u saradnji sa Novinarnicom. Shoppster je čitaocima Danasa omogućio specijalne popuste za 12 artikala koji se kreću od 10 do 37 odsto.

Tu su još i vaučeri za popuste u Pozorištu Boško Buha, knjižare Booka, Dechotzar strore, Tudors, Dan John, restoran Kepo World, izdavačku kuću Clio, Articool igračke, Propolis Books, izdanje Publik Praktikuma, Harmonije i Stele, kao i 50 odsto popusta na članarinu u Klubu čitalaca Danasa, odnosno pretplatu na PDF izdanje Danasa.

Televizija N1 je snimila dokumentarni film povodom četvrt veka psotojanja našeg lista koji će premijerno biti prikazan na toj televiziji 23. juna, a trejler je dostupan na našem YouTube kanalu.

U prvom broju te davne 1997. godine redakcija je u uvodniku napisala: „Kažu nam da nije dobro vreme za start novih novina. Narod nema novca, leto je na pragu, a kiosci štampe već su odavno prebukirani. U pravu su. Kažu nam da je teško, gotovo nemoguće, opstati ako iza lista ne stoji ni vlast, ni opozicija, ni Brisel, ni Vašington, ni policija, ni trgovci belim robljem i žitom, ni biznismeni sa političkim ambicijama. Opet su u pravu“.

Godine 2022. Danas i dalje izlazi, sa istom misijom, trudeći se da poštuje sve profesionalne standarde i bavi se ozbiljnim i kritičkim novinarstvom kako je zacrtano od prvog broja.

Nastavio se i u prethodnoj godini trend prema kome je rad redakcije i dalje na meti kritika najviših državnih zvaničnika.

List Danas, podsetimo, od marta prošle godine posluje u okviru United Media, a u portfoliju izdavača lista Dan Grafa izlazi i besplatni mesečni magazin City Magazine.

Hvala svima koji su bili uz nas sve ovih 25 godina!

Nastavite da nas čitate.

Izvor: Danas

Reklame