Reklame

U galeriji Radul begovog konaka otvorena izložba tkanih i pletenih odevnih predmeta i torbi, Zorice Stavrić, pod nazivom „Raskoš unikata“.

Zorica Stavrić bavi se tkanjem već  15 godina i kako sama kaže na nagovor svoje dece koji su raščišćavali stan i našli brdo vunice, krenula je u školu tkanja i istog trenutka se zaljubila u ovu umetnost.

„Tkanjem sam počela da se bavim sticajem okolnosti kad sam ostala bez posla i na nagovor svoje dece koja su pronašla u kući gomilu vunice krenula sam u školu tkanja. Pre tkanja bavila sam se pletenjem i isplela sam oko 450 džempera. Krenula sam da tkam i istog trenutka se zaljubila“ -rekla je Zorica

Zorica kaže da je tkanje smiruje, opušta i dozvoljava joj da se igra i potstiče je na krativnost.

„Vrlo je krativan rad. Ideje same naviru, započetne jednu stvar rodi se nova ideja dok radite i nikad ne znam šta će ispasti na kraju“-kaže Zorica.

Zorica je učestvovala na mnogim izložbama i festivalima i sarađivala sa mnogim udruženjima poput Udruženje žena iz Grljana, Udruženje za negovanje tradicije  Izvor Knjaževac, saradnja sa zaječarskim slikarem Rajačkim…

Na kraju se Zorica zahvalila svojoj prijateljici šnajderki Ceci i celom timu koji je pomogao oko izložbe kako bi naši sugrađani uživali u lepotama ručnog rada koji je neprocenljiv i koji nikad neće izaći iz mode.

Reklame