Lepe vesti stigle su nam danas iz „Dečijeg centra“.

U toku ove godine očekuje nas nastavak realizacije projekta „Ženski potpis“ zahvaljujući pokroviteljstvu Ekumenske inicijative žena iz Omiša, koja je prepoznala značaj ovog projekta za dekonstrukciju rodnih stereotipa kroz promociju naučnog stvaralaštva žena u prošlosti i sadašnjosti.

Mladi će prikupiti informacije o naučnicama, zaboravljenim kroz istoriju, edukovaće se kroz radionice, promovisaće zaboravljene naučnice kroz animacije, plakate, promotivne radionice i učešćem u razgovoru sa pet naučnica.

Kako bi se osiguralo da mladi u što većem broju budu uključeni u realizaciju ovog projekta, sve aktivnosti biće promovisane putem društvenih mreža, ali i putem sajta koji će u toku projekta biti izrađen.

Pored nastavka „Ženskog potpisa“ ove godine realizovaće se, zahvaljujući pokroviteljstvu firme „Spektrum kooperativa“ još jedan veoma značajan projekat.

Naime, „Spektrum kooperativa“ od 2016. godine pomaže realizaciju humanitarnih projekata“. Ove godine, doneli su odluku da podrže dva projekta, od kojih je jedan projekat upravo projekat „Dečijeg centra“ iz Zaječara.

Zahvaljujući firmi „Spektrum kooperativa“ Međunarodni inkluzivni festival čiji je organizator „Dečiji centar“ iz Zaječara dobiće besplatnu web prezentaciju, što će doprineti promociji samog festivala, kao i promociji značaja inkluzije u oblasti umetnosti.

Kroz odobrene projekte odato je priznanje „Dečijem centru“ za dosadašnji rad – isto ono koje je na lokalnom nivou, čini se, uskraćeno.

Činjenica da su, bez obzira na sve okolnosti, nastavili sa predanim radom i pripremom projekta zaslužuje svako poštovanje.

Čestitamo „Dečijem centru“ i želimo im puno uspeha u realizaciji ovih i projekata koji su tek u pripremi!