Petogodišnji Nemanja Jovanović iz Zaječara koji od rođenja boluje od kifoskolioze, deformiteta kičmenog stuba, otišao je na lečenje juna meseca. Trakcija kičmenog stuba ispravila deformitet za 30 procenata. Glavna operacija zakazana za kraj jula.

Otac, malog Nemanje kaže, da je lečenje započeto u Hamburg 16. juna gde su mu namešeni specijalni tegići za ispravljanje kičmenog stuba.

„Do sada je imao četiri snimanja od kad su mu namestili te tegice“.

„Prate ga za sada i i on odlično napreduje. Terapija uspešno deluje. Tegići, ta takozvana trakcija, ima dejstvo na malog Necu i  kičmeni stub se ispravio za oko 30 procenata“-kazao je Nemanjin otac Ivica, za portal Glas Zaječara.

Profesor doktor Stukar, lekar malog Nece kaže da je prezadovoljan za sada kako teče lečenje, prenosi Ivica, Nemanjin otac. Operacija je zakazana za kraj jula.

„Tegovi su težine 8.5 kilograma i Neca će ih nositi do 23 jula kad mu ih skidaju, uklanjaju i nakon toga odmah sledi glavna operacija kičme“.

Porodica Jovanović prezadovoljna je klinikom u Hamburgu, kao i medicinskim osobljem. Prema njihovim rečima Neca je malo bio nervozan zbog tegića koje nosi, ali je shvatio da se sve ovo radi za njegovo dobro.

Porodica Jovanović poručuje svim dobrim ljudima:

„Još jednom se zahvaljujemo svima na pomoći počevši od države, Dekija Pantelića, Gradske uprave Zaječar i svim ljudima dobre volje koji su nam pomagali“.

Porodica Jovanović se svima zahvaljuje od srca.

Podsećamo, od rođenja mali Nemanja Jovanović (5), boluje od kifoskolioze, deformiteta kičmenog stuba. Više humanitarnih akcija je sprovedeno kako bi novac bio sakupljen za lečenje malog Nece. Za Hamburg je otišao 16.juna sa majkom.