Foto: knjazevac.info

Lara Žikić, učenica 3.razreda OŠ „Desanka Maksimović“ u Zaječaru i Stefan Vugrinec, učenik 3. Razreda Medicinske škole u Zaječaru predstavljaće zaječarski okrug na republičkoj smotri recitatora „Pesniče naroda mog“ koja će17. i 18. maja biti održana u sali Centra za kulturu u Valjevu.

Oni su osvojili prve nagrade na okružnom takmičenju recitatora „Pesniče naroda mog“ koja je 25.aprila održana u Knjaževcu.

Podsećamo, 13. aprila je u Zaječaru održana smotra „Pesniče naroda mog“ i tom prilikom na takmičenju u Knjaževcu plasirali su se:

  • U kategoriji mlađeg uzrasta prvo mesto osvojila je Mila Mladenović, drugo Lenka Jovanović, obe iz OŠ „Desanka Maksimović, a treće Veljko Ljubisavljević , OŠ „Ljubica Radosavljević Nada“.
  • U kategoriji srednjeg uzrasta najbolji je bio Pavle Janković, OŠ „Ljuba Nešić“, drugo mesto osvojila je Danica Vasiljević, a trećeplkasirani je Bogdan Petrović, oboje iz OŠ“Desanka Maksimović“.
  • U kategoriji starijeg uzrasta prvo mesto osvojila je Lea Vitomirović, drugo mesto Sara Rajković i treće mesto Nikola Trajković, takmičari iz Gimnazije u Zaječaru