Foto: Timok održavanje Vice Lalić

Ovogodišnja kupališna sezona na Gradskom bazenu u Zaječaru uspešno je završena. Osim dodatnih ulaganja u brojne rekvizite na vodi, kao i oplemenjivanje samog prostora oko bazena novim ležaljkama i suncobranima, uprava bazena organizovala je i dodatne sadržaje na vodi, što je doprinelo velikoj posećenosti. Prema podacima Javnog komunalnog preduzeća „Timok održavanje“, u periodu od 17. juna do 08. septembra, zaposleni na Gradskom bazenu u Zaječaru evidentirali su 30.000 posetilaca, kažu iz JKP „Timok održavanja“.

„Osim što je lepo vreme ove godine išlo na ruku, u odnosu na raniju godinu kada je bilo dosta kišnih dana, ove godine je boljem radu bazena doprinelo i dodatno ulaganje u sam kompleks bazena. Značajna sredstva su uložena, kako bi sam prostor poprimio lepši i bolji izgled. Gradski bazen je ove godine bio obogaćen novim rekvizitima za same igre na vodi na velikom bazenu, a takođe smo prostor oko dečijeg bazena uredili i obogatili novim suncobranima. Ono što je svakako upotpunilo izgled bazena i ono što se dopalo posetiocima bazena su nove ležaljke koje su besplatno date na korišćenje. Suma sumarum, ove sezone smo imali ukupno 78 radnih dana. Tokom sezone, bazen je posetilo 30.000 posetilaca, a najveća posećenost bazena bila je krajem jula i početkom avgusta meseca, kada je na dnevnom nivou zabeleženo oko 1.000 posetilaca“, rekao je Vice Lalić, v.d. direktora „Timok održavanje“.

Lalić je sumirajući letnju sezonu istakao, da je i veliko interesovanje ove godine zabeleženo i za Školu plivanja.

„Kada govorimo o Školi plivanja, i ona je ove godine nadmašila sva očekivanja. Školu je u četiri grupe, pohađalo 132 deteta. Takođe, moram da napomenem da je i bezbednost posetilaca bazena bila na visokom nivou, tako da nije zabeležen nijedan slučaj ozbiljnijeg povređivanja kako dece, tako i odraslih“.

Prema Lalićevim rečima, a na osnovu finansijskih rezultata rada bazena, ovogodišnja kupališna sezona na Gradskom bazenu u Zaječaru bila je najuspešnija u poslednjih šest godina.

Zanimljivo je to da i uprkos pisanju da se Glasu Zaječara dostavi broj karata prodatih u sezoni klizanja, odgovora još uvek nema.

Reklame