Foto: Timok održavanje
Reklame

Radnici Javnog komunalnog preduzeća „Timok održavanje“ ovih dana aktivno rade na zameni dotrajale ulične rasvete kako u gradu, tako i u selima, ali i na uređenju zelenih površina. Kako je predviđeno planom i programom preduzeća, do kraja godine će dotrajale sijalice biti zamenjene u svim zaječarskim selima, a neke ulice u gradu, dobiće novu rasvetu, stoji na sajtu Timok održavanja.

„Pre nekoliko dana su završeni radovi na zameni dotrajale ulične rasvete u Metrišu, a u toku su radovi u Koprivnici i Jelašnici. Završetak tih radova se očekuje kada to vremenski uslovi dozvole. Nakon toga, u planu je zamena sijalica u Brusniku, Halovu i Marinovcu, a zatim i u ostalim selima, gde je ulična rasveta dotrajala. Osim toga, aktivno radimo i na redovnom održavanju ulične rasvete u gradu, a plan je i da na nekim lokacijama, gde su mesne zajednice signalizirale problem, postavimo novu rasvetu. Takav primer je deo ulice 14. srpske udarne brigade gde su otpočeli radovi na rekonstrukciji i doradi javnog osvetljenja, a završetak radova se očekuje do kraja naredne nedelje“, rekao je Vice Lalić, pomoćnik direktora JKP „Timok održavanje“ i dodao:

„Ono što ponovo moram da naglasim je to, da preduzeće raspolaže samo jednom korpom za zamenu sijalica, pa je nemoguće sve kvarove na uličnoj rasveti otkloniti u isto vreme. Zato molimo građane za strpljenje, jer osim redovnog održavanja koje je obuhvaćeno planom i programom preduzeća, radimo i na pojediničanim prijavama koje svakodnevno stižu što putem sajta, gde se nalazi obrazac za prijavu problema, što putem telefona. Nećemo zanemariti nijedan deo grada, a isti je slučaj i sa selima na području grada Zaječara“.

Osim dotrajale ulične rasvete, već nedeljama unazad se aktivno radi i na redovnom održavanju zelenih površina.

„Velika zelena površina oko Osnovne škole „Hajduk Veljko“ juče je pokošena, uređene su zelene površene u ulici Timočki kej, kao i „Sunčana staza“ i fudbalski tereni na samoj Kraljevici. Pored održavanja zelenih površina, aktivno se radi i na uređenju putnih pojaseva. Započeti su radovi na uređenju prostora pored atarskog puta Grljan – Vratarnica, koji će, zbog vremenskih uslova koji nam ne idu na ruku, biti završeni narednih dana“, ističe Lalić.

Nakon uređenja prostora oko pomenutog atarskog puta, počeće radovi i na putnom pravcu Salaš – Koprivnica – Mala Jasikova – Dubočane, kao i Vražogrnac – Trnavac.

Izvor: Timok održavanje

Reklame