Foto: Kulturni Centar "Art & Soul"

Od  1. septembra u Zaječaru, počeo je sa radom Kulturni Centar „Art & Soul“. Za kratak vremenski period, okupili su veliki broj dece i omladine koja pohađaju krativne radionice ovog centra.

U okviru Kulturnog Centra „Art & Soul“ postoji više kreativnih radionica kao što je dramski studio „Pozorištance“, škola slikanja, crtanja i stripa “ Rajački“, muzička radionica „kUkulele“.

Dramski studio „Pozorištance“ – Kroz kreativan pristup deci i omladini, prvenstveno se radi na oslobađanju kreativnih dečjih potencijala i podsticanju slobodnog kreativnog mišljenja kod dece i omladine. Oslobađanje deteta u govoru, prostoru i pokretu,rad na govornoj radnji i sposobnosti lepog izražavanjaPredavači su Jelena Rajić-diplomirana glumica i Vujadin Milošević-diplomirani glumac.

Škola slikanja, crtanja i stripa “ Rajački“ – Škola crtanja,slikanja i stripa obuhvata učenje crtanja i sikanja na klasičan akademski način. Započinje sa savladavanjem osnovne crtačke veštine, nakon čega se polaznik postepeno uvodi u slikarstvo. Daljim bavljenjem, polaznik se vodi u postupno osamostaljivanje i formiranje vlastitog slikarskog sveta. Radi se u malim grupama u ležernoj atmosferi sa puno pozitivne energije. Predavači su Mirko Stokić i Dragan Stokić „Rajački“.
Muzička radionica „kUkulele“ – Bez obzira koliko imate godina, da li ste početnik ili već svirate, da li želite da naučite samo akorde pop i rok pesama ili ozbiljnije kompozicije i sola, pridružite se. Sve što je potrebno jeste da imate volju da naučite, ostalo je briga kulturnog centra. Predavač je muzičar  prof. Nikola Bucko Milošević.
BrainOBrain –  je program namenjen deci od 4 do 14 godina koja se bavi mentalnom aritmetikom. Centar koristi aritmetičke veštine za razvoj  mentalnog razvoja dece, brojeve koriste za rast produktivnosti mozga i povećanje umstvene moći.
Primenjuje se VAK metodologija (Visual,Aritmetic,Kinestetik).To je metodologija koja se primenjuje na Abakusu i pomaže da se povezuju sinapse između leve i desne hemisfere mozga.
Takodje, koriste i NLP (Neuro Lingvistic Programing) metodologiju za decu. To je grana psihologije koja vas uči kako da bolje komunicirate sa sobom i okolinom.
Kulturni Centar „Art & Soul“ nalazi se u ulici „Timočke bine“ pored Jazz kafe-a.

 

Reklame