FOTO: KRIK - Andrej Vučić i Zvonko Veselinović

Fotografiju iz marta 2015. godine gde za stolom zajedno sede brat Aleksandra Vučića, Andrej Vučić i Zvonko Veselinović, biznismen sa Kosova, koga policija i BIA, povezuju sa brojnim kriminalnim aferama, objavio je portal KRIK.

Kako portal KRIK piše, do susreta Andreja Vučića i Zvonka Veselinovića došlo je krajem marta 2015. godine kada se igrala košarkaška utakmica, između Crvene Zvezde i Albe iz Berlina. Oni su sedeli u restoranu „Salaš 137“ na Kopaoniku i zajedno gledali košarkaški meč.

Andrej Vučić, brat predsednika Srbije Aleksandra Vučića, sedeo je u društvu Zvonka Veselinovića, osuđenog biznismena sa severa Kosova. Sa njima su sedela još trojica muškaraca, od kojih se jedan vidi na slici – ali ga novinari nisu prepoznali – piše KRIK.

Veselinović je u izveštajima policije i bezbednosne službe, do kojih su došli novinari KRIK-a i OCCRP-ja, označen kao vođa grupe koja se bavi švercom droge, oružja i nafte, zelenašenjem i pranjem novca. Bio je više puta optužen za različita krivična dela, ali je većina optužbi pala na sudu. Nedavno je, ipak, osuđen na dve godine zatvora jer je organizovao nelegalno iskopavanje peska i šljunka, saznaje KRIK.

Novinari KRIK-a pokušali su razgovaraju sa Veselinović, ali je on kazao da se samo jednom video sa Andrejom Vučićem, ali da se ne viđa sa njim niti ima kontakta, i da novinari samo spinuju i da je to dezinformacija. Kada su novinari KRIK-a rekli da poseduju fotografije njihovog susreta, Veselinović je kazao:

„Super, izbacite fotografije u medije. Nisam se viđao sa njim, stojim iza toga.“ prenosi KRIK.

Andrej Vučić nije odgovarao na pozive. Novinari KRIK-a pokušali su da stupe u kontakt sa njim i posredstvom predsednikove savetnice za medije Suzane Vasiljević, ali je ona odgovorila:

„Predsednikov brat nije državni funkcioner, pa tako mi nismo adresa za kontakt sa njim.“

Kompletan KRIK-ov tekst možete pročitati OVDE.

Izvor: KRIK