Foto: Printscreen youtube

„Igra svetla i senke“ kratkometražni film Mladena Stojanovića, učenika Tehničke škole u Zaječaru, na ovogodišnjem RAF CHALLENGE-u u Beogradu, osvojio je PRVO mesto u kategoriji audio i videomaterijal.

Na održanom online finalu ovogodišnjeg RAF Challenge, u kategoriji audio i video materijal Mladen Stojanović, učenik trećeg razreda obrazovnog profila elektrotehničar informacionih tehnologija, osvojio je PRVO mesto.

„Čestitamo Mladenu i profesorki Živki Milenović, njegovom mentoru, na postignutom rezultatu i predstavljanju škole. Zahvaljujemo se na predstavljanju škole i našem drugom finalisti Nikoli Ristiću koji je nažalost ostao bez nagrade u kategoriji igra/aplikativni program, ali je ipak uspeo da se plasira među prvih deset takmičara“.poručuju iz Tehničke škole.

O takmičenju RAF ChaLLange:

Računarski fakultet iz Beograda od 2009. godine organizuje takmičenje pod nazivom RAF Challenge. Reč je o informatičkom takmičenju sa zadatim temama na kome pravo učešća imaju svi učenici srednjih škola iz Srbije. Srednjoškolci imaju zadatak da na ponuđenu ili slobodnu temu naprave program, igricu, prezentaciju, ili video. Cilj je da se učenici na što bolji način motivišu da analiziraju i prezentuju informacije korišćenjem raznih računarskih alata.