Vanrdno obraćanje, foto: Glas Zaječara

Na vanrednoj konferenciji za novinare Aleksandar Vučić saopštio je da je korona odnela i treću žrtvu. U pitanju je pacijentkinja stara 60. godina koja nije imala dramatičnu zdravstvenu sliku. Sledi masovno testiranje.

 

Korona je odnela i treću žrtvu – preminula je pacijentkinja koja je bila na lečenju u bolnici „Dragiša Mišović“.

U narednih 48 časova biće sprovedeno masovno testiranje, prema savetima kineskih stručnjaka – izjavio je na vanrednoj konferenciji za štampu Aleksandar Vučić.

Proširenja policijskog časa, prema savetima kineskih stručnjaka, neće biti – jer nije važna dužina policijskog časa koliko disciplinovanost građana.

Striktna izolacija svakog obolelog – to ćemo morati da postignemo, ako to ne postignemo, imaćemo Itaiju i Španiju ovde u Srbiji. Zato je bolje da mi krenemo u napad nego da dozvolimo da korona polako izjeda naš organizam. – rekao je Aleksandar Vučić

Pored hlorokina kineski stručnjaci preneće i znanja iz kineske tradicionalne medicine koja se pokazala korisnom u borbi protiv virusa.

„Virus nema šanse da se proširi ukoliko nema kontakata.“ – dodao je Vučić

Penzioneri će martovsku penziju primiti ne iz dva dela, 10. i 25. aprila, već će cela penzija biti isplaćena 10. aprila zajedno sa linearnim povećanjem u iznosu od 4000 dinara za sve penzionere.

Na značajnu i veliku pomoć mogu računati privatnici koji ne budu otpuštali radnike.

„Sve što radimo i sve što se borimo, ništa ne vredi ukoliko ljudi u Srbiji ne budu razumeli da nam je neophodna pomoć, da nam je više nego bilo šta potrebno da ostanu kući.“ – zaključio je Vučić

 

Reklame