foto: Goldylux Photography

Članovi zaječarskog Centra za tradicionalnu umetnost “Koreni” učestvovali su na 12. Međunarodnom festivalu folklora “Tanci kraj Dunava” u Vidinu gde su prikazali deo raskošne srpske tradicije spletom igara i umetničkom koreografijom Perislava Ducića.

foto: Goldylux Photography

Manifestacija “Tanci kraj Dunava” promoviše i čuva kulturnu baštinu zemalja učesnica i uspostavlja trajnu kulturnu saradnju ansambala iz Bugarske, Rumunije i Srbije.

Ova manifestacija je održana dvanesti put, od 28. do 30. juna u Bugarskom gradu Vidinu, a članovi zaječarskog Centra za tradicionalnu umetnost “Koreni” oduševili su spletom igara i umetničkom koreografijom Perislava Ducića kao i instrumentalistom na kavalu Milanom Ducićem, koji studira u Plovdivu.

foto: Goldylux Photography

Pored članova Centra za tradicionalnu umontnost „Koreni“ iz Zaječara, učesvovali su i pevači i instrumentalisti iz Turn Severina u Rumuniji i iz Vidina, grada domaćina.

foto: Goldylux Photography

Festival se održava pod pokroviteljstvom gradonačelnika Vidina Ognjana Cenkova i promoviše i Dunav, reku koju spaja narode u pograničnom području naše tri države.