foto: fira.rs
Reklame

Komisija za podsticanje razvoja poljoprivrede je prvog aprila donela Odluku o raspisivanju četiri Konkursa za dodelu podsticajnih sedstava za poljoprivrednu proizvodnju u Zaječaru. Tim povodom danas je održana konferencija za novinare.

Grad Zaječar je raspisao konkurse iz oblasti poljoprivrede za ovu godinu. Na osnovu programa mera usvojenih 3. marta na Skupštini, 1. aprila su raspisana 4 konkursa iz oblasti: stočarstva, voćarstva i pčelarstva“, istakla je Vesna Stanković gradska većnica zadužena za poljoprivredu.

Iznosi su limitirani po sektorima, pa tako za sektor mleko, odnosno stočarstvo i voćarstvo taj limit iznosi 140 000 dinara, za pčelarstvo 80 000. Važno je da budu ispunjeni neki opšti uslovi, naglasila je.

Raspisana suma za ova 4 konkursa je 12 miliona dinara. Očekuje se konkurs za udruženja i jesenju sadnju voća, rekla je gradska većnica zadužena za poljoprivredu i dodala da je konkurs za prolećnu sadnju iz oblasti voćarstva otvoren do 15. maja, za nabavku nove mehanizacije, opreme za navodnjavanje, žičane ograde  kao i za pčelarstvo do 31. jula, a za  stočarstvo do  31. avgusta.

Izvor: Fira.rs