Gradski odbor Saveza za Srbiju – Saveza za Zaječar organizovao je danas konferenciju za novinare. Tema je bila sednica Skupština grada Zaječara koja će sutra biti održana i predlozi koje će odbornici Gradskog odbora Saveza za Srbiju- Saveza za Zaječar predlagati .

 

“Naši odbornici su predložili tri predloga za sednicu Skupštine grada. Mnogo puta smo pokušali da ostvarimo stavljanje na  dnevni red Predlog odluke o osnivanju Fonda za finansijsku pomoć deci i omladini oboleloj od teških bolesti”, rekao je Miloš Stojadinović predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke.

Na konferenciji za novinare govorilo se o dešavanjima vezanim za zaječarski plac u Baošićima.

“Dosta je stvari rečeno na  konferenciji za novinare, koje je organizovao gradonačelnik grada Zaječara a koje  jednostavno nisu tačne”, naglasio je Stojadinović.

“Prošlo je 13 i po godina od zaključenja tog ugovora, ni jedno slovo iz ugovora nije izvršeno”, naglasio je Predrag Stanković i dodao “Namera gospođe Dabović nije bila da tamo gradi bilo kakvo odmaralište za zaječarsku decu“.

“Po mom mišljenju prvo što bi morali da uradimo je da taj ugovor raskinemo, kako bi imali čistu situaciju”, naglasio je Stanković i dodao postoje tri mogućnosti: “Prvo što je važno da nakon raskida i brisanja tereta u evidenciji, mi imamo čisto stanje. To zemljište možemo da prodamo, druga je da mi nakon raskida ovog ugovora pronađemo drugog investitora sa kojim bi se zaključio drugi ugovor o zajedničkoj gradnji i izgradili taj apartmanski kompleks na našem zemljištu, a treća mogućnost jeste da grad Zaječar sam gradi na tom zemljištu“.

Izvor: Zaječar Online / Glas Zaječara / FIRA

Reklame