Koalicija „Pobeda za naš grad“ održala je danas konferenciju za štampu u cilju iznošenja utisaka sa juče održanih izbora za članove Saveta mesnih zajednica u Zaječaru.

Prisutnim novinarima najpre se obratio Miloš Stojadinović, koji je istakao:

Građani Zaječara moraju da znaju da izbori juče NISU održani u 34 mesne zajednice. Proglašavati pobedu u 41 mesnoj zajednici, od kojih u 34 izbori nisu održani nije u redu.

U svom daljem izlaganju Stojadinović je dodao:

Izbori su održani juče u 12 mesnih zajednica, i svim pobednicima koji nisu članovi naše koalicije čestitamo na ostvarenim rezultatima.

Naša koalicija  učestvovala je na izborima u 5 gradskih mesnih zajednica u kojima pravo glasa ima 70% građana Zaječara i od 5 mesnih zajednica pobedu je ostvarila u 4, a to su: Timok, Kraljevica, Karađorđev venac i Nikola Pašić.

Kao bitan momenat Stojadinović je naglasio da su se jučerašnji izbori održali u fer i korektnoj atmosferi i da prvi put posle dužeg vremena nije na građane vršen pritisak, da nije registrovano prisustvo raznih batinaša i džipovima koji vrše pritisak na glasačko telo:

„Voleo bih da se ova praksa nastavi i da biračka mesta ne budu više ratna zona!“

Dr Nenad Ristović istakao je u svom obraćanju da je pobeda pre svega obaveza da se u delo sprovede sve ono što je obećano i rečeno, i da u realizaciju rešenja moraju biti uključeni svi:

„Iako razmišljamo različito, moramo da delujemo tako da našoj deci ostavimo što manje problema, a što bolju budućnost!“

Dr Nenad Ristović ukratko se osvrnuo na rezultate koji su postignuti u pet mesnih zajednica u kojima je koalicija učestvovala:

U prvoj mesnoj zajednici osvojeno je 67% mandata, u drugoj mesnoj zajednici osvojeno je 67% mandata, u trećoj mesnoj zajednici osvojeno je 60% mandata, u četvrtoj mesnoj zajednici osvojeno je 55% mandata i u petoj mesnoj zajednici osvojeno je 20% mandata.

Od danas mi nemamo vremena za proslavu pobede, od danas moramo da krenemo sa radom, sa formiranjem Saveta mesnih zajednica. Svakako, mi moramo da sačekamo da Gradska izborna komisija zvanično proglasi razultate izbora. Ipak, to nam ne daje za pravo da sa radom ne krenemo odmah.“

Dr Nenad Ristović istakao je da su jučerašnji izbori dokazali da je aktuelna vlast formirana bez legitimiteta, da ne odražava stvarnu izbornu volju građana i da je neophodno da se u što kraćem vremenskom roku održe vanredni lokalni izbori, kako bi građani pokazali svoju stvarnu izbornu volju, kao što su to učinili juče na izborima za članove saveta mesnih zajednica.

Reklame