Reklame

Epidemiolog Predrag Kon izjavio je da je utisak da korona virus slabi, ali se mora voditi računa „da nas nešto ne iznenadi, neka greška“, tako da svi oni koji treba da počnu da rade moraju da poštuju predvidjene mere.

On je za Radio televiziju Srbije, na pitanje da li nešto može da bude potencijalna pretnja u sedmoj nedelji, rekao da „ponovo može da bude ulaz u neki kolektiv, bilo zdravstveni ili socijalni, ostali su uglavnom zatvoreni, pa nema gde više da očekujemo te pretnje“.

Govoreći o kraju vanrednog stanja, on je rekao da ispred sebe imamo praznike kad se uobičajeno okupljaju gradjani, pa je realno očekivati da se tek posle toga ono potpuno „skine“.

Medutim, kako je dodao, „sama epidemija će i dalje trajati, u okviru epidemije postoje vanredne mere, kao što je zabrana javnog okupljanja, zabrana rada škola i druge, videće se kakva je situacija“.

„Postepeno će to da se uvodi, ne traba da bude straha, koji se sada javlja sve češće, od naglog uvodjena redovnog života. Mi se moramo vratiti u život i biće to malo drugačije, imaćem prelazni period“, rekao je Kon.

Izvor: Beta