Epidemiolog Predrag Kon najavio je mogućnost da se povuče iz stručnog tima zbog kritika koje je pretrpeo nakon što je objavljena informacija da je korona virus zarazio veliki broj ljudi u Gerontološkom centru u Nišu, ali je iz kabineta predsednika Srbije najavljeno da će Aleksandar Vučić pokušati da ga ubedi da odustane od te odluke.

„Koliko vodim po fejsbuku, glavni krivac za prodor virusa u Gerontološki centar u Nišu sam ja i stručni tim. Vreme je da se povučem zbog toga i prepustim boljima da vode pandemiju. Bolje ne umem i ne znam. Ratove neću da vodim ni protiv koga, osim protiv virusa. Neprekidno pratim sve misleće ljude i kako se gnev umesto na situaciju i sam virus okrenuo prema meni i stručnom timu. Vreme je da se sklonim. Privremeno isključenje. Sve najbolje“, napisao je Kon na svom fejsbuk nalogu.

U medjuvremenu, agenciji Beta je u Predsedništvu Srbije potvrdjeno da će predsednik Aleksandar Vučić „dati sve od sebe“ i da će zamoliti Kona da nastavi da radi svoj posao u teškim vremenima.

Izvor: Beta