Epidemiolog Predrag Kon rekao je na konferenciji za medije da je nakon telefonskog razgovora sa predsednikom Srbije bio i na sastanku sa predsednikom i premijerkom i da ima profesionalnu obavezu da nastavi sa radom u kriznom štabu.

„Ja sam na svom Fejsbuk nalogu napisao jednu poruku nakon što sam bio izložen ozbiljnim kritikama, ne samo kritikama već i napadima na ukupan rad stručnog tima. Napisao sam da treba da preuzme neko ko to može da bolje radi, jer je taj nivo bezobrazluka prevazišao ono što bi moglo da se prihvati. Pogodila me i poruka Sinoda SPC koja negira sve dosadašnje pokušaje da se spašavaju životi u Srbiji. Osetio potrebu da se sklonim“, izjavio je Kon na konferencije i dodao da je svestan da to nije trebalo da se desi.

On je dodao i da bez snažne podrške predsednika i vlasti ne bismo bili u stanju ništa da uradimo osim da pričamo.

„Svestan politizacije i svega što prati naše društvo, to je nužno da se kaže“, rekao je Ko i dodao da više neće da se obazire na kritike i da će ih potpuno ignorisati.

Podsetimo, Kon je jutros na svom Fejsbuk nalogu najavio povlačenje iz Kriznog štaba.

„Koliko vidim po Fejsbuku glavni ‘krivac’ za prodor virusa u Gerontološki centar u Nišu sam ja i stručni tim. Vreme je da se zbog toga povučem i prepustim boljima da vode pandemiju“, objavio je Kon na svojoj Fejsbuk stranici.

Bolje ne znam i ne umem. „Ratove“ neću da vodim ni protiv koga, osim protiv virusa, naglasio je Kon, ističući kako je vreme da se skloni.

„Neprekidno pratim sve misleće ljude i kako se sav gnev umesto na situaciju i sam virus okrenuo prema meni i stručnom timu vreme je da se sklonim. Privremeno isključenje… Sve najbolje!“, napisao je Kon na svojoj Fejsbuk stranici.