Foto: boško ničić facebook
Reklame

Gradonačelnik Zaječara Boško Ničić, saopštio je preko društvene mreže fejsbuk da je na gotovo istom mestu gde je pre nekoliko dana bačeno smeće, opet zatečena grupa koja je činila isto.

Boško Ničić, saopštio je putem fejsbuka da je grupa neodgovornih građana opet izbacila smeće pored puta.

„Danas su naši komunalni milicioneri, gotovo na istom mestu gde i pre neki dan, na delu uhvatili, ponovo, grupu neodgovornih građana kako izbacuju otpad iz kamiona na površinu pored puta. Istima su pisane prijave i naloženo, da na licu mesta otpad ponovo utovare i odvezu na odgovarajuću gradsku deponiju“.istakao je Ničić.

On je kazao i to da će Skupština grada na prvoj narednoj sednici drastično povećati (maksimalno zakonski dozvoljeno) kazne za ovakve i slične prekršaje a u saradnji sa nadležnim ministarstvima uskladiće akta i za krivičnu odgovornost počinioca.

„Grad je JKP “Stambeno-Zaječar” obezbedio četiri novih kamiona za uklanjanje divljih deponija ali to ne znači da je bacanje otpada, ko gde stigne, dozvoljeno i da građani, pošto uklanjanje itekako košta, treba budžetskim sredstvima da plaćaju nečiju bahatost“. objasnio je gradonačelnik.

Ničić je istakao i to da će uskoro sa seoskim savetima MZ da se napravi plan za sistematsko rasčišćavanje i uređenje divljih i privremenih deponija. Komunalna milicija će u narednih dva meseca dobiti novu opremu, uređaje za praćenje i snimanje i vozila te će svoj posao, iako sa smanjenim brojem izvršioca, mnogo lakše obavljati.

Podsećamo, Glas Zaječara je više puta pisao o divljim deponijama kako u Zaječaru, tako i u selima, nako čega su nadležne službe reagovale, i smetlišta uklonila.