foto:insajder
Reklame

Izbori za članovе Savеta Mеsnе zajеdnicе Vratarnica održani su u nedelju 21. juna. U trku su ušli koalicija SNS, SPS i pokret „Pobeda za naš grad“ dr Nenad Ristović. Pobednik izbora u Vratarnici koalicija SNS-SPS.

Na juče održanim izborima za Savet mesne zajednice u Vratarnici od upisanih 300 birača, svoje biračko pravo iskoristilo je 234 meštana ovog sela.

Od 234 glasača, 7 je bilo ne važećih, dok su kandidati SNS-SPS osvojili od 119 do 133 glasova. Lista pokret „Pobeda za naš grad“ dr Nenad Ristović osvojila je od 77 do 100 glasova.

Ovakvim rezultatima, koalicija SNS-SPS osvijila je sva 5 mesta u novom sazivu MZ Vratarnica.

Ovom prilikom oglasio se i gradonačelnik Zaječara Boško Ničić, preko društvene mreže fejsbuk.

Foto: screenshot fb

Nakon poraza u Vratarnici, preko društvene mreže fejsbuk oglasio se i dr Nenad Ristović.

„Čestitam žiteljima Vratarnice na hrabrosti, dostojanstvu i velikom odzivu na današnjim izborima. Uprkos ucenama, pretnjama, tiraniji i šikaniranju od strane predstavnika lokalne samouprave, 40% žitelja Vratarnice dalo je poverenje našoj listi. Do konačne pobede !!! DA SE NE LAŽEMO“poručio je Ristović.

Na obraćanje dr Nenada Ristovića, reagovao je prvi čovek grada na Timoku Boško Ničić sledećim rečima:

“Čovek” koji je izgubio, u svojoj narcisoidnosti, svaku meru i kompas ! Bruka i profesije i onoga, čime ne ume da se bavi, politike! Umesto da dostojanstveno podnese poraz i pruži ruku onima koji su ga politički DEKLASIRALI, egomanijak, pored poraza od 5:0 priča o 40% osvojenih glasova ! I ovo je položilo “Hipokratovu zakletvu” (?)! Niko im prišao nije, upadali su na naše skupove, sabrali sve “Boškomrzce” iz Zaječara i okoline, jurili kao sumanuti po selu obećavajući brda i doline, zaposlenja uže i šire rodbine ,svakog ko ih podrži, u MC Zaječar, otvarali imaginarne zadruge… Prosto rečeno LAGALI MASNO – i narod je prepoznao laži“poručio je Ničić.

Profesor Dragan Petrović – Truća, koji je u četvrtak veče udalje od strane obezbeđenja Boška Ničića, sa skupa SNS-SPS, u Vratarnici, napisao je sledeće na svom fejsbuk profilu:

„Čestitam pobedu na izborima za Savet MZ Vratarnica Marku Ćiriću, Vladanu Stojiljkoviću, Branislavi Stajković, Filipu Trailoviću i Marku Sibiću i, kao što sam obećao, pozivam ih na pivo ili sok ispred prodavnice sutra u 19 sati. Naša grupa građana može da bude izuzetno zadovoljna što smo izlaznost na ovom biračkom mestu podigli na 78%, što je apsolutno najveća izlaznost u Srbiji, odnosno dvostruko veća nego na teritoriji opštine Zaječar.
Takođe nas apsolutno raduje činjenica da sada nema nikakvih smetnji da se u Vratarnicu uloži 35,5 miliona dinara obećanih njihovim predizbornim letkom. Očekujemo da se od sutra nastave radovi na uređenju groblja, a da ovih dana počnu radovi na izgradnji novog mosta na reci Šaška“.poručio je Petrović.

Podsećamo, koalicija SNS – SPS, meštanima Vratarnice, obećala je ako dobije većinu glasova, ulaganje u vrednosti od 8 miliona dinara u 2020. godini, dok do 2025. godine u ovo selo biće uloženo 35.5 miliona dinara.

Podsećamo i to, da je u četvrtak 18. juna novinar portala „Glas Zaječara“, Miljko Stojanović, verbalno je napadnut i sprečen da prisustvuje predizbornom skupu Srpske napredne stranke u Vratarnici. Lica koja su ga sprečila da uđe kazala su da je „SNS rekao da nema ulaska“. Prisustvo je dozvoljeno drugim novinarskim ekipama.

Ovaj napad, danas je osudilo i Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

 

 

 

Reklame