Kako smo svesni ozbiljnosti trenutka predlažemo da zajedno radimo na prevazilaženju problema širenja ovog opasnog virusa.

 

Predstavnici opštinskih organizacija Dveri, DS, NS, SSP, SDS, PSG iz Knjaževca, imajući u vidu ozbiljnost trenutka u kome se svi nalazimo, uputili su poziv na zajedništvo i zajednički rad na prevazilaženju problema širenja ovog opasnog virusa.

„Poštovani građani opštine Knjaževac

Obraćamo Vama se ispred opštinskih organizacija Dveri, DS, NS, SSP, SDS, PSG.

Imajući u vidu ozbiljnost trenutka u kojem se nalazimo i činjenicu da je na teritoriji Opštine Knjaževac pretežno staračko stanovništvo, koje je i najugroženije od širenja Korona virusa. S` obzirom da se virus posle Kine raširio i na države Evrope i Amerike, čije vlade preduzimaju najozbiljnije mere zaštite stanovništva u cilju sprečavanja pandemije. Svesni da se danima šire kontradiktorne informacije kroz medije.

Apelujemo na lokalnu vlast da shvatajući ozbiljnost trenutka, preduzme sve moguće mere zaštite stanovnika naše opštine, proglasi vanrednu situaciju u cilju prevencije širenja virusa, formira krizni štab, okupi dovoljan broj volontera koji bi bili obučeni i opremljeni za pružanje pomoći stanovništvu.

Ovo podrazumeva i prekid svih predizbornih aktivnosti i odlaganje i onako neregularnih izbora koji tek u novonastaloj situaciji ne mogu biti regularni. Kako smo svesni ozbiljnosti trenutka predlažemo da zajedno radimo na prevazilaženju problema širenja ovog opasnog virusa. Spremni smo da se uključimo u rad opštinskog kriznog štaba a kasnije kada se situacija normalizuje, zajedno organizujemo izbore u normalnim uslovima.“

 

Reklame