Zamenica direktora Instituta „Batut“ Darija Kisić Tepavčević izjavila je danas da Krizni štab za suzbijanje korona virusa u Srbiji ne donosi direktno mere za borbu protiv virusa, već ih u formi preporuke prosleđuje Vladi Srbije na odlučivanje.

Na konferenciji za novinare, govoreći o Republičkoj stručnoj komisiji za zaštitu stanovništva od zaraznih bolesti, koja je propisana zakonom, Kisić Tepavčević je kazala da ona postoji, a da je njen predsednik načelnik Klinike za tropske i infektivne bolesti Goran Stevanović.

Dodala je da ta komisija regularno radi na prevenciji i suzbijanja raznih zaraznih bolesti.

U poslednja 24 sata od posledica zaraze korona virusom u Srbiji je preminulo sedam osoba, a registrovan je 321 novi slučaj zaraze.

Novi Pazar grad sa najvećom stopom mortaliteta

Zamenica direktora Instituta „Batut“ Darija Kisić Tepavčević izjavila je danas da je prisutna tendencija pada ukupnog broja laboratorijski potvrđenih slučajeva korona virusa, što, kao je navela, „potvrđuje da jesmo na dobrom putu“ u suzbijanju epidemije.

Kisić Tepavčević je na konferenciji za novinare Vladinog Kriznog štaba za borbu protiv epidemije korona virusa u Palati Srbija rekla da najviše novih slučajeva korona virusa i dalje ima na području Beograda, Novog Sada i Šapca.

Ona je odgovarajući na pitanje novinara rekla da je Novi Pazar grad sa najvećom stopom mortalitata kad je u pitanju kovid-19.

„Nisam upoznata sa tačnim brojem ukupne smrtnosti. Takva analiza će se raditi za sve regione naše zemlje.

U Novom Pazaru imamo najveći broj umrlih osoba u odnosu na broj stanovnika i u odnosu na broj laboratorijski potvrdjenih slučajeva“, kazala je Kisić Tepavčević.

Komandant vojne bolnice Karaburma Ivo Udovičić izjavio je danas da u toj bolnici trenutno ima 85 pacijenata od čega je 12 na intenzivnoj nezi i u kritičnom je stanju.

Udovičić je rekao da se i u toj bolnici u poslednje vreme smanjuje broj kovid pacijenata, i da je veći broj otpuštenih pacijenata od primljenih, ali da medju pacijentima koji se primaju ima dosta težih kliničkih slika.

Izvor: Danas