Foto: PKS RPK Zaječar
Reklame

Dana 15.marta 2018. godine, u prostorijama PKS RPK Zaječar, održan je sastanak sa kineskim privrednicima predvođenima predstavnikom kineske privatne privredne Komore, gospodinom Wenmin Wangom.

Sastanak je organizovan na inicijativu članice „Nikolas Trade“ iz Zaječara koja je i otpočela pregovore o saradnji sa vlasnicom vinoteke iz Kine.

Foto: PKS RPK Zaječar

Wang je naglasio da je cilj posete da se upoznaju sa potencijalima, ali i da vide koje su to oblasti gde bi kineski privrednici mogli da ostvare saradnju sa privrednicima Zaječarskog i Borskog okruga.

Dejan Tošić, direktor Komore Zaječar, sa saradnicima je predstavio privredne i turističke potencijale ovog dela Srbije.

Tokom sastanka razmatrane su mogućnosti saradnje i povezivanja poslovanja privrednika iz Zaječarskog i Borskog okruga i kineskih privrednika. U tom cilju dogovoreno je da se u narednom periodu u Komori Zaječar organizuje susret na kome bi naši privrednici mogli direktno da razgovaraju sa predstavnicima firmi iz Kine.

Foto: PKS RPK Zaječar

Gostima je prikazan i kraći film o tradicionalnom sajmu „Zdravo-domaće-prirodno“ u organizaciji Komore Zaječar i Grada Zaječara.

Direktor PKS-RPK Zaječar je pozvao gospodina Wanga da sa svojom delegacijom poseti ovu manifestaciju koja će ove godine biti organizovana krajem septembra.

Izvor: PKS RPK ZAJEČAR

Reklame