Foto: Glas Zaječara

Predstavnici Saveza za Srbiju danas su u centru grada razgovarali sa građanima o razlogu bojkota parlamentarnih izbora koji su zakazani za 21. jun. Oni smatraju da su izbori farsa, i ne žele da učestvuju. Pored razgovora sa građanima, deljen je propagandni materijal, kao i novine.

Danas u centru grada na Timoku, predstavnici Saveza za Srbiju, koga čine Demokratska stranka, Narodna stranka, pokret Dveri kao i Stranka slobode i pravde razgovarali su sa građanima o razlozima bojkota predstojećih izbora.

Goran Kalčević, predsednik GrO Narodne stranke u Zaječaru kaže da su ovi izbori jedna velika farsa.

Foto: Glas Zaječara

„Narodna stranka odluku o bojkotu donela je još 20. avgusta 2019. godine, jer ne postoje demokratski uslovi za održavanje izbora. Danas su ti uslovi još gori, pošto su i sada protiv ustavni, pošto naš Ustav ne predviđa mogućnost prekida izbornih radnji, tako da su izbori koji su zakazani za 21. jun, najobičnija farsa. Pored toga svedoci smo da svakodnevno nakaradna, nenarodna, naprednjačka vlast, vređe inteligenciju građana Srbije. Zbog svega toga pozivamo građane i građanke Zaječara da 21. juna ostanu kući, sačuvaju zdravlje, i povrate sebi dostojanstvo“ istakao je Kalčević.

Slobodan Petrović, prdstavnik pokreta Dveri u Zaječaru kazao je da su razlozi za bojkot brojni.

Foto: Glas Zaječara

„Mi kao deo Saveza za Srbije, bojkotujemo ove izbore, iz više razloga. Prvi razlog bojkota je bio ne demokratski uslovi, medijska slobode, a nakon pandemije korona virusa, razlozi su i ne bezbedna zdravstvena situacija, stanje u kakvom se država sada nalazi. Četrdeset dana pred izbore menjao se izborni zakon, a legitimitet skupštine je istekao 3. juna. Ljudi koji su protiv vlasti, satanizovani su u vreme epidemije, medijske slobode su svedene ispod minimuma. Zbog svega navedenog ne postoje uslovi za izlazak na ove izbore. Ovom prilikom pozivam građane Zaječara da bojkotuju ove lažne izbore“poručio je Petrović.

Slavoljub Tomić, ispred Stranke slobode i pravde kazao je da se od osnivanja ova politička stranka borila za ujedinjenje opozicije i slobodu medija.

Foto: Glas Zaječara

„Od našeg osnivanja, držeći se sporazuma sa narodom, mi se zalažemo za udruživanje opozicije kao i slobodu medija u Srbiji. Današnji uslovi pokazuju da izbori neće biti fer. Na nama je da aktivnim bojkotom pokušamo da popravimo stanje u medijima i Srbiji. kazao je Tomić.

Predsednik GrO demokratske stranke u Zaječaru, Miloš Stojadinović, istakao je da je bojkot jedini izbor 21. juna.

Foto: Glas Zaječara

„U Srbiji danas ne postoje slobodni izbori. Zato je bojkot, tj ne izlazak na izbore 21. juna, jedini, istinski pravi izbor građana Srbije. Ovom prilikom pozivam građane da razgovaraju sa svojim komšijama, prijateljima, rođacima, i da im prenesu, da je bojkot njihovo pravo, i njihova obaveza. 21. juna odlučujemo kakvu Srbiju želimo da stvorimo za nas i svu našu decu“- kazao je Stojadinović.

Reklame