Foto: screenshot happy tv

Predsednik Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović izjavio je juče da se nikada neće pomiriti sa tvrdnjama da je u Srbiji na delu diktatura, jer se to ne dešava, prenosi FoNet.

Problem Srbije danas je to što je Vučić Vučić i što sam ja ja. Godine 1996. smo lupali u šerpe jer je Slobodan Milošević pokrao izbore, a danas se to radi da bi se bežalo od izbora, rekao je Jovanović na sednici Skupštine Srbije. On je konstatovao da su mere u borbi protiv korona virusa pokazale da država i njeni mehanizmi postoje.

Jovanović je rekao i da mu se, kada o vlasti govori, ne dopada politika i izjave ministra odbrane Aleksandra Vulina i da ne zna zašto se krije koliko je pripadnika vojske „pokupilo“ virus radeći svoj posao. Komentarišući izlaganje Jovanovića, lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj je konstatovao da se radilo o „dvadesetominutnom bulažnjenju“.

Da mu vi naprednjaci ne sakupite potpise, on ne bi mogao ni da registruje partiju, rekao je Šešelj.

Na pominjanje svog imena reagovao je i Vulin, koji se nije bavio rečima Jovanovića, nego obračunom sa opozicijom i medijima koji su pisali o stanju u privremenoj bolnici na Beogradskom sajmu, a nije propustio ni da stane u odbranu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, navodi FoNet.

Poslanik Srpske napredne stranke Vladimir Orlić izjavio je juče da nije čuo lupanje građana u 20.05, dodavši da bi to mogla da bude frustracija zbog mera koje su sprovedene i da je to potpuno razumljivo. On je na konferenciji za medije u Skupštini Srbije naveo da su u pitanju mere koje štite „i one koje lupaju i one koje ih podržavaju“.

Kako je naveo, lupanje u 20.05 bi mogao da protumači kao reakciju nekoga kome mere teško padaju, pa je rešio da se oglasi.

„Nikada nećemo imati razumevanja za one koji na taj način huškaju i podbunjuju protiv mera koji štite i njihove i živote drugih. Politički lešinari su oni koji pokušavaju da ih zloupotrebe i na to ih nagovaraju, i to su profiteri u ovom vremenu“, rekao je Orlić, prenosi FoNet.

On smatra da lupanje nezadovoljnih građana, osim da neko sebi da oduška, služi da bi tajkunski mediji mogli da pišu da je to neki sjajan rezultat, da se upropastili aplauz medicinskim radnicima i da se probude komšijska deca koja su pošla na spavanje.

„Tajkunski mediji“

Predsednica Vlade Ana Brnabić izjavila je juče da je opozicija „svašta nešto“ ispričala o tabloidnim medijima, ali da i dalje ne sme da priča o „tajkunskim medijima“, ocenivši kako se zna sa koliko novca raspolažu i „na šta su sve spremni“, prenosi FoNet. Brnabić je na sednici Skupštine rekla kako bi trebalo da se vidi šta su sve ti „tajkunski mediji“, koje nije imenovala, pisali za vreme ovog vanrednog stanja i navela primer napisa o Kliničkom centu Vojvodine. Premijerka je upitala i da li je novinarka autorka teksta ikada postavila pitanje o KCV na redovnim dnevnim konferencijama za štampu, i konstatovala da nije, „zato što im istina nije važna“. To su mediji koji se prave profesionalni i objektivni, mediji kojima niko ništa ne sme da kaže. Gde su novinarska udruženja, pitala je Brnabić. Ti mediji, dodala je ona, daju pet saopštenja na reči pevača Ace Lukasa, a nijednu reč na pet pretnji upućenih predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

Izvor: Danas