Gde god da se pojave članovi Dečijeg centra osvajaju nagrade. Mlada glumica Ana Jovnaš osvojila nagradu za scensku bravuru.

Dečiji centar učestvovao je na 4.Festivalu scenskih minijatura u Leskovcu sa predstavom „Aska i Vuk“ po motivima pripovetke Ive Andrića u adaptaciji i režiji Selene Ristić Vitomirović, dok su plesnu tačku „Eni“ izvele balerine školice jazz baleta profesorke Marije Marković koja je radila koreografiju.

Predstava  „Aska i Vuk“ ukazuje  na diskriminaciju, siromaštvo i pravo svakog deteta da odrasta dostojanstveno. Kroz dramatizaciju poznate priče mladi glumci su ukazali na probleme diskriminacije i stereotipa koji se poslednjih godina pospešuju, pretvarajući je u pozitivan i prihvatljiv model ponašanja u našem društvu.

Mlada perspektivna glumica Ana Jovnaš učenica drugog razreda OŠ Ljuba Nešić zasluženo je osvojila nagradu za scensku bravuru za ulogu „Dane“ crne mačke.Ana kaže da nije očekivala nagradu.

“ U Leskovcu je bilo prelepo, upoznali smo puno novih drugara i baš smo se lepo zabavljali. Svi smo odlično odigrali predstavu i bila sam baš iznenađena kada sam dobila nagradu i jako sam zahvalna na tome“-rekla je Ana kojoj je ovo bila prva nagrada za glumu a sigurni smo ne i poslednja.

U predstavi „Aska i Vuk“ pored Ane igraju i : Marija Rančić, Tara Savić, Natalija Stefanović,      Maša Cvetković, Darija Nedeljković, Rade Spasić, Lav Nikolaj Vitomirović i u ulozi „Aske“ mlada balerina Jelena Stavrov.

Koreografiju „Eni“ na sceni su izvele balerine: Lena Mihajlović, Mina Mihajlović, Maša Ursulović, Marta Ninić, Janja Panić, Teodora Jovanović, Anđela Radenković,Tara Stanojević i Jelena Stavrov.

Na festivalu je izvedeno 19 predstava i 5 minijatura. U okviru pratećeg programa bile su organizovane i likovna i radionica scenskog pokreta. Posetioci su tokom trajanja festivala mogli da razgledaju izložbu ilustracija Biljane Mihajlović, i da se druže sa piscima za decu Brankom Stevanovićem, Robertom Takaričem i Stefanom Tićmijem.

Festival je pokrenut sa ciljem da se afirmiše scensko stvaralaštvo kod dece od 5 do 15 godina.