Foto: Pixabay
Reklame

Dok hladniji vazduh sa severa Atlantika polako zahvata i osvežava Francusku, Španiju i Srednju Evropu, Sredozemlje i Balkan ostaju pod uticajem veoma tople vazdušne mase i narednih dana. Ciklon koji se formirao na visini iznad Jonskog mora donosiće danas povremene padavine Grčkoj, Albaniji i Makedoniji, dok će u našoj zemlji ovo kratkotrajno osveženje izostati.

U Srbiji ove subote očekujemo pretežno vedro, sunčano i veoma toplo vreme. Zbog nedostatka oblaka, sunčevo zračenje biće intenzivno i vrednost UV indeksa biće visoka, pa preporučujemo da ne boravite napolju u najtoplijem delu dana i da koristite zaštitu od sunca.

Vetar će danas biti slab do umeren, istočni i jugoistočni.

Na teritoriji cele Srbije narandžasti meteoalarm upozorava na visoku dnevnu temperaturu, koja će se kretati od 33 do 37 stepeni, a lokalno može dostići i vrednosti iznad 37.

Sunčano, ali još toplije vreme zadržaće se i sutra, kada bi se živa u termometru mogla popeti i do 38 stepeni. Zbog toga, RHMZ je u nekim delovima Srbije za drugi dan vikenda aktivirao crveni meteoalarm. Toplo će biti i u ponedeljak u prvom delu dana, dok nam posle podne i uveče stiže promena vremena. Doći će do naoblačenja praćenog padavinama i padom temperature za nekoliko stepeni, pa u utorak očekujemo da najviša dnevna temperatura bude do 32 stepena.

Izvor: N1

Reklame