Reklame

Gradska uprava Zaječar za kupovinu računarske opreme u toku 2018. godine već je utrošila 2.879.976 dinara. Prošle srede raspisana je nova javna nabavka milionske vrednosti. Kupuje se i dodatna oprema za dron.

Marta meseca ove godine zaječarska Gradska uprava raspisala je javnu nabavku u cilju nabavke računarske i druge opreme.

Ova javna nabavka obrazložena je kratko i jasno: Za normalno funkcionisanje uprave potrebno je nabaviti određenu opremu.

Normalno funckionisanje uprave zahtevalo je nabavku, između ostalog, 25 računara sa monitorom i 15 štampača.

Po okončanju postupka zaključen je ugovor vredan 2.879.976 dinara sa PDV-om.

Prošle srede raspisana je nova javna nabavka za kupovinu računarske i ostale opreme za potrebe Gradske uprave.

Pored dodatnih 15 računara sa monitorom i 9 štampača na listi neophodne opreme za normalno funkcionisanje gradske uprave našle su se i Go Pro kamera sa pratećom opremom, kao i dodatni daljinski upravljač za dron, koji se od ranije već nalazi u vlasništvu Gradske uprave Zaječar.

O neprofesionalnoj i nezakonitoj upotrebi drona od strane Gradske uprave već smo ranije pisali OVDE.

Kako  nezvanično saznajemo dodatna oprema za dron kupuje se u cilju boljeg iskorišćenja njegovih performansi prilikom snimanja video materijala.

Kupovinom dodatnog daljinskog upravljača dronom će odvojeno moći da upravljaju dva pilota – jedan samim dronom, a drugi video kamerom na njemu.

Go pro kamera i oprema uz nju namenjena je snimanju na zemlji.

Postupak ove javne nabavke još uvek nije okončan, ali je planom javnih nabavki utvrđena njegova okvirna vrednost 1.666.666 dinara bez PDV-a, odnosno 2.000.000 sa PDV-om.

Grubom računicom dolazimo do zaključka da će za obnovu računarske uprave u ovoj godini, u cilju normalnog funkcionisanja, Gradska uprava izdvojiti: 4879976 dinara.

Kroz ove nabavke zaječarska Gradska uprava obnoviće svoj informacioni sistem nabavkom 40 kompjutera i 24 štampača, kao i drugom računarskom i video opremom.

Da li će se nabavkom opreme vrednom više od 40000 evra zaista unaprediti i normalizovati rad Gradske uprave – ostaje da se vidi.