Foto: Pixabay

Sve želimo super snažne orgazme, naravno… Saznajte kako vam joga u tome može pomoći!

Logično je da je snažno, zategnuto i definisano telo veliki plus za kvalitetan seks, ali ako postoji savršena vežba tela za seks, onda je to joga. Zbog mnooogo razloga.

Fizički ćete biti sposobni za sve poze o kojima ste dosad mogli samo maštati. Upravo zahvaljujući jogi vaše će telo postati izuzetno fleksibilno, a veća fleksibilnost znači manje potencijalnih povreda, istezanja mišića i puno više hrabrosti za seksualne vratolomije.

Osim izuzetnih sposobnosti savijanja tela, joga će ojačati vašu snagu i muskulaturu. A ovde nas zanima muskulatura intimnog područja. A snažniji mišići na tom području znače puno snažnije orgazme, kako za vas, tako i za njega. Jačanjem mišića karlice, povećava se i mogućnost za višestruke orgazme. Primamljivo, zar ne?

Još jedan bitan razlog zašto je upravo joga savršena vežba za seks jeste taj što joga čisti um i oslobađa od stresa. Iako vam se to na prvi pogled možda ne čini previše bitno, opuštenost je za seks veoma važna. Bićete mnogo raspoloženiji, a seksualna stimulacija imaće mnogo više učinka na miran um nego na glavu punu briga.

Ako ste u mogućnosti, krenite na jogu zajedno s partnerom i počnite vežbati u paru. Ovakav način vežbanja razvija intimnost jer je usmeren na dve osobe koje, da bi uspešno odradile vežbe, moraju imati jako puno poverenja jedna u drugu. Ekstra bonus je što ćete oboje vežbanjem istovremeno biti preplavljeni endorfinom, a onda vam je samo nebo granica!

Izvor: Opusteno.rs