Foto: zajecar.info
Reklame

Očekuje se nabavka pogrebnog vozila, kao i mašine za mašinski iskop grobova. Upravljanje grobljem i zaječarskom pijacom biće rešeno kroz javno – privatno partnerstvo ili koncesiju.

Javno komunalno preduzeće „Higijena“ objavilo je plan javnih nabavki za 2019. godinu.

Planom javnih nabavki za narednu godinu predviđena je obnova voznog parka kroz kupovinu pogrebnog vozila, koje je odavno dotrajalo, a biće kupljeno i terensko vozilo za potrebe zoohigijene, kao i odgovarajuća prikolica.

Očekuje se i nabavka traktora, ali i mašine za mašinski iskop grobova, koja je odavno preko potrebna zaječarskom groblju.

Konačno će biti uređen i pod zaječarske kapele, a biće rešeno i pitanje mokrog čvora na zaječarskom starom i novom groblju kroz izgradnju toaleta.

 

Pored nabavke raznog sitnog alata, mašina i materijala, biće izvedeni i zemljani radovi na uređenju novog groblja.

Novine se očekuju i na zaječarskoj pijaci i to kroz nabavku novih tezgi, ali i kroz uređenje krova pijačne hale.

Gradska uprava Zaječar 5. decembra objavila je javni poziv za javnu nabavku usluga za izradu predloga projekta javno-privatnog partnerstva ili predloga koncesionog akta za upravljanje gradskom pijacom i održavanje objekata na pijaci u gradu Zaječaru i izradu predloga projekta javno-privatnog partnerstva ili predloga koncesionog akta za upravljanje i održavanjem grobljem u gradu Zaječaru.

Ovo praktično znači da će se uskoro znati sudbina ovog Javnog komunalnog preduzeća čije se gašenje već neko vreme najavljuje.

 

 

Reklame