Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je danas da bi, ukoliko bi predsednik Srbije i Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić pozitivno odgovorio na predlog lidera Stranke slobode i pravde (SSP) Dragana Djilasa o ponavljanju beogradskih izbora, to predstavljalo „kreiranje tehničke koalicije SNS i SSP“.

„Narodna stranka neće biti deo te tehničke koalicije, nećemo praviti vaninstitucionalne dogovore“, rekao je Jeremić na konferenciji za novinare u prostorijama Narodne stranke u Beogradu.

Ocenio je da je „privatni razgovor“ Djilasa sa Vučićem „neprihvatljiv“ i dodao da ne veruje da su birači Narodne stranke ali ni liste oko SNS glasali da Vučić i Djilas prave dogovore pre objavljivanja konačnih rezultata izbora za Skupštinu Beograda.

Upitan da li bi posle susreta Djilasa i Vučića odbio razgovor sa liderom SSP, Jeremić je odgovorio odrečno.

„Ne, zašto bih odbio. Razgovaram sa svima koji nisu deo aktuelnog režima“, rekao je Jeremić navodeći da bi to bili nezvanični razgovori pre nego što budu objavljeni konačni rezultati izbora.

Govoreći o koaliciji Ujedinjena Srbija, lider Narodne stranke je rekao da ta partija „neće rušiti mostove“ kao i da je „svim srcem“ učestvovala u kampanji kandidata te koalicije Zdravka Ponoša za predsednika Srbije.

Jeremić nije komentarisao Ponoševu odluku da izadje iz Narodne stranke ali i dodao da je ta partija pristala na „mnoge kompromise“ kako bi sačuvala jedinstvo opozicije.

Izvor: Beta

Reklame