Informativna služba Demokratske stranke uputila je saopštenje za javnost koje prenosimo u celosti.

Demokratska stranka najenergičnije osuđuje deljenje novogodišnjih paketića u organizaciji SNS Zaječara deci bez roditeljskog staranja, čime su još jednom na najbesprizorniji način zloupotrebili u političke svrhe najmlađe.

Filantropija, solidarnost i humanost se ne iskazuje kroz dnevno-političko bavljenje, već svakodnevnim nastojanjem, trudom i naporom da se stvori društvo koje te vrednosti čuva, neguje i razvija kroz svestrani napredak ličnosti.

Mališani nisu dekor, ne mogu biti ni sredstvo, ni način za prikupljanje političkih poena.

Poboljšanje uslova njihovog života, obrazovanje i vaspitanje imperativ je društva u celini i svakog odgovornog pojedinca, nije i ne sme biti u agendi stranačke propagande.

Da je bavljenje decom za članove gradskog odbora SNS u Zaječaru nešto više i dublje od stranačke promocije oni ne bi sa sobom vodili kamere i novinare, oni bi svakako prvo učinili kroz predloge i odluke nešto da život dece bude trajnije obezbeđen.

Demokratska stranka zahteva da se poštuju prava dece i da se onemogući političko i ideološko delovanje političara i stranaka među najmlađima.