Foto: Vesti Online
Reklame

Kao ni ranijih godina, Jedinstvo ne zaboravlja one u otadžbini kojima je potrebna pomoć. Jedinstvo svake godine organizuje Šou Deda Mraza, kad je pripremljen veći broj paketića, a predsednik ovog kluba Petrišorević ih je sada odneo u Zaječar kao i pakete sa drugim potrepštinama za decu.

On je stupio u kontakt sa Goricom Gvozdenović, učiteljicom sela Reka kod Brze Palanke, koju je zamolio da odabere jednu ustanovu kojoj je potrebna pomoći i ona ga je uputila na organizaciju Oblutak.

Zajedno sa nastavnicom Gvozdenović, Petrišorević se se sastao sa Anom Petković, direktorkom Oblutka. Doneli su dve velike kutije pune paketića, kutiju namirnica, proizvoda za ličnu higijenu i osam kutija raznorazne garderobe i obuće, koju su donirali Ljubiša Papakić, Dragi – Brka Bratić, Austrijanac Toni Beran, kao i porodica Petrišorević, svi iz Švehata. Skromnim novčanim prilogom pomogao je i Mića Pudarević iz Beča, koji je stalni gost svih manifestacija kluba Jedinstvo.

Petrišorevića su u Oblutku dočekali štićenici i zaposleni te ustanove, kao i brojni roditelji dece. Pre uručenja paketića deca su priredila prigodan program. Petrišorević je ovoj ustanovi poklonio i odelo Deda Mraza, čiju ulogu je ovom prilikom preuzeo Dejan Petković administrator tehničkih poslova u Oblutku. Prisutni su iskazali ogromnu zahvalnost klubu Jedinstvu i Petrišoreviću.

– Žao mi je što niko od lokalnih medija u Zaječaru, mada su bili obavešteni, nisu došli i izveštavali o ovoj uspešno sprovedenoj akciji – kazao je Petrišorević.

 

I pored te svojevrsne „medijske blokade“ u matici, za humanost Jedinstva i uspešnu akciju pročulo se u istočnoj Srbiji, pa je Petrišorević dobio pozive sličnih ustanova iz Kladova i Negotina.

– Samo da smo živi i zdravi, napravićemo mi još takvih akcija – poručuje on putem „Vesti“.

Paketići za Veljkoviće

Pored dece u Oblutku, Petrišorević je paketićima obradovao i više porodica. Pošto je na svojoj Fejsbuk stranici objavio održavanje akcije za paketiće u Švehatu, Petrišoreviću se javila mu Sanja Veljković, prijateljica iz Velike Kamenice, koja je zamolila paketiće za njeno dvoje dece. On ih je lično pripremio i uručio, a ona je potom danima pričala o velikom srcu našeg zemljaka iz Švehata.

Izvor: Vesti Online