Foto: 1 od 5 miliona

Večeras je u Beogradu počeo 57. po redu protest Jedan od pet miliona. Ovo je prvi protest u novoj godini. Protest je počeo na platou ispred Filozofskog fakulteta, a planirana je šetnja do RTS-a, piše Danas.

57. protest #1od5miliona u Beogradu

Gepostet von 1od5miliona – zvanična stranica am Samstag, 4. Januar 2020

„Hajde svi da se prisetimo kako je izgledalo pre godinu dana. Da li je iko očekivao da će se pojaviti Aleksandar Obradović da će se pojaviti Krušik, da će Sinišu Malog proglasiti za plagijatora. Dokazali smo da mi svi zajedno i mi koji se  svakodnevno trudimo da organizujemo ove proteste da su protesti jedino mesto koje donose ove promene“, poručioje na početku, Srđan Marković, organizator protesta.

Pokazalo se da samo protesti mogu da dovedu do promena u Srbiji zbog čega će se okupljanje građana nastaviti sve dok se ne promene sistem, poručeno je večeras.

Okupljeni su posle govora pošli u šetnju ka zgradi radio televizije Srbije da im požele, kako je Marković naveo kakvi treba da budu i šta je njihov posao u Novoj godini i šta građani okupljeni očekuju od njih.

„Izgleda kao da se RTS otvara, ali to izgleda kao jedna manipulacija. Videli smo kako su izveštavali sa protesta, minimalno“, rekao je Marković u Takovskoj i dodao da RTS organizatorima protesta još nije dao priliku.

Učesnici protesta na vratima RTS ostavili su novogodišnje želje – pet minuta za pet miliona, a direktoru Draganu Bujoševiću poručili da „Nije srpski ćutati“. Marković je sa kamiona poručio da su saznali da se sa demonstrantima u Crnoj Gori obračunavaju isto kao sa onima u Beogradu.