Foto: screenshot n1

Situacija sa epidemijom korona virusa u Srbiji je potencijalno zabrinjavajuća i trebalo bi malo „stegnuti obruč“ oko virusa, rigoroznije ga suzbijati, da ne bi došlo do širenja, izjavio je danas član državnog Kriznog štaba, epidemiolog Srđa Janković.

Moramo da sprečimo da se epidemija ponovo razbukti u široj populaciji. Postojeće preporuke Kriznog štaba treba da se rigoroznije primenjuju, rekao je Janković u gostovanju u jutarnjem programu Radio-televizije Srbije.

Kao važan korak u suzbijanju korona virusa on je naveo poštovanje preporuke o nošenju zaštitnih maski u javnom prevozu i u zatvorenim mestima.

Na pitanje o gledaocima na utakmicama, Janković je odgovorio da je preporuka Kriznog štaba da svako drugo sedište na tribinama bude prazno, ali da nisu predviđene zakonske sankcije za to, pa je čitava stvar na organizatorima.

Janković je, komentarišući predstojeću sednicu Kriznog štaba za suzbijanje pandemije, rekao da lično očekuje da preporuke koje su donete možda budu pojačane nekim aktima sa pravnom snagom.

Izvor: Danas

Reklame