U petak 19.aprila održana je redovna godišnja skupština odreda izviđača ,,Đorđe Simeonović“ gde su delegati Skupštine odreda razmatrali Izveštaj o radu odreda u 2018. godini i finasijski izveštaj za isti period.

U izveštaju su obuhvaćene mnoge aktivnosti odreda u prošloj godini kao što su zimske i letnje škole, učešće ekipa odreda na takmičenjima širom Srbije, letnji tabor u Zelenici u Crnoj Gori, organizacija Zaječarske gitarijade, nekoliko akcija pošumljavanja Kraljevice, čišćenje Grliškog jezera i još desetak velikih akcija.

Na ovim akcijama učestvovalo je stotinak članova odreda.

Odred je u toku prošle godine bio među najboljima u Srbiji i od strane Saveza izviđača Srbije proglašen je za ,,odred orlova“, kao i četa izviđača ,,Hajduk Veljko“.

Takođe je razmatran i usvojen plan rada odreda za 2019. godinu. I u 2019. godini planiran je veliki obim akcija, tabora i aktivnosti izviđača oko Zaječarske gitarijade, gradskih manifestacija i učešća u omladinskim projektima kao što su ,,Mladi su zakon“.

U planiranim  aktivnostima učestvovaće najmlađi – poletarci i pčelici, kao i izviđači i brđani odreda.

Odred planira da i u narednom periodu nastavi  da kroz sprovođenje programa boravka u prirodi, zaštite  životne sredine, učenjem izviđačkih veština, pravilno vaspitava mladu generaciju. To ga i svrstava u najbolju društvenu organizaciju na nivou grada Zaječara i među najbolje odrede izviđača u Srbiji.