Foto: Glas Zajecara
Reklame

Danas je Zaječaru „U čast Zoranu Radmiloviću“ otvorena izložba slika Miloša Šobajića, u okviru 28. Dana Zorana Radmilovića u Zaječaru. Glumac Ivan Bekjarev zvanično otvorio ovu izložbu.

Miloš Šobajić istakao je da grad Zaječar je imao i ima divne ljude i da on želi samo da ulepša ovaj događaj.

Foto: Glas Zaječara

„Zaječar ima slavne ljude, počev od Nikole Pašića, preko glumaca i režisera, do građana koji uspevaju da održe ovu sredinu ovako divnom i kulturnom, da organizuju ovako divan festival sa divnim glumcima, a moja izložba pokušava da ulepša ceo taj događaj“– kazao je Šobajić.

Glumac Ivan Bekjarev koji je zvanično otvorio ovu izložbu u zaječarskom Istorijskom arhivu kazao je da je Šobajić više cenjen van Srbije nego u njoj.

„Šobajić je čovek koji je , po rečima mnogih stručnijih od mene, napravio veliki pomak u smislu razbijanja starog manirizma u slikarstvu, čovek koji je zaslužan za nove tendencije u slikarstvu“- istakao je on.

Direktor zaječarskog pozorišta Vladimir Đuričić zahvalio se Šobajiću za poklon u vidu slike i istakao da je on jedan od najvećih živih srpskih slikara.

Foto: Glas Zaječara

„Miloš Šobajić jedan je od najvećih živih srpskih slikara i kada on u nekom gradu postavi izložbu slika, to je ne samo čast za taj grad, već je kulturni događaj sezone“istakao je on.

Evo kako je bilo na izložbi slika Miloša Šobajića prošle godine u oktobru.