U galeriji Radul begovog konaka biće otvorena izložba tkanih i pletenih odevnih predmeta i torbi, Zorice Stavrić, pod nazivom „Raskoš unikata“. Ona se tkanjem bavi više od 15 godina.

U galeriji Radul begovog konaka u utorak 10.decembra biće otvorena izložba tkanih i pletenih odevnih predmeta i torbi pod nazivom „Raskoš unikata“.

Prema rečima Zorice Stavrić, svi predmeti su unikatni i izrađeni isključivo od prirodnog materijala poput pamuka i svile u toplim bojama sa puno truda i ljubavi.

„Tkanjem se bavim preko 15 godina, a do sada sam imala nekoliko izložbi a učestvovala sam i na raznim manifestacijama. Važno je naglasiti da se radi o unikatima, koji su prepoznatljivi po koloritu a namenjeni su osobama svih uzrasta“.kaže Zorica Stavrić.

Prema njenim rečima veliku ulogu ima i Svetlana Nikolić koja od materijala koje Zorica izradi svojim umećem i maštom spoji i napravi jedinstvene i originalne komade poput haljina, ponča, torbi.

„Tkanje je jedan od najstarijih zanata i trudim se da ga sačuvam od zaborava. To je zanat koji se radi s ljubavlju a preplitanjem niti uz malo mašte i kreativnosti nastaju prava remek dela“.kazala je Zorica.

Otvaranje izložbe zakazano je za 18 časova.

Reklame