Izložba “Mila moja – dečije igračke od praistorije do danas”

Izložba dečijih igračka u vremenskom periodu od pristorije do danas, biće otvorena 25. decembra u Galeriji Narodnog muzeja u Zaječaru

Izložba  “Mila moja – dečije igračke od praistorije do danas”, biće otvorena 25. decembra u Galeriji Narodnog muzeja u Zaječaru, u 19 sati.

U muzejskim zbirkama u Srbiji, pored predmeta takozvane lepe umetnosti i reprezentativnih primeraka kulturne baštine, u velikom broju postoje predmeti koji pripadaju običnim ljudima, predmeti iz svakodnevne upotrebe u privatnom i javnom životu, gde posebno mesto zauzimaju dečije igračke.

Projekat Narodnog muzeja u Zaječaru: „Mila moja – izložba dečijih igračaka od praistorije do danas“  je saradnja kustosa arheologa, etnologa i istoričara umetnosti.

Iz zbirki šest muzeja – Narodnog muzeja u Zaječaru, Narodnog muzeja u Požarevcu, Muzeja Krajine u Negotinu, Zavičajnog muzeja u Jagodini, Zavičajnog muzeja u Knjaževcu i Muzeja Srema u Sremskoj Mitrovici, prezentacijom kolekcija od praistorijskih igrački do igrački danas, rasvetlićemo život i igru dece i uspostaviti  interaktivni odnos  ovog muzejskog sadržaja.